Afdrukken
PDF

Doelstelling

DOELSTELLING

KOETSIERS IN HET SPOOR VAN NAPOLEON

In 1812 verliet Napoleon abrupt Wit-Rusland. Precies 200 jaar later volgen vier Twentse Koets'nkearls en een Amsterdammer het spoor van de roemruchte keizer. Op basis van een reisverslag van één van Napoleons generaals wordt de reis van Smorgoni naar Parijs nogmaals met paard en wagen afgelegd.

DOELSTELLING

De koetsreis heeft als doel het werk van Stichting Gichon in Wit-Rusland te ondersteunen. Het doel van de reis is om geld in te zamelen. Met dit geld kan de verbouwing van het House of Peace afgerond worden.

HOUSE OF PEACE

Het HOP is een oord waar kinderen uit verschillende delen van het land gedurende 2 maanden kunnen verblijven om even bij te komen, goede voeding en verzorging te ontvangen en sport en onderwijs te volgen. Een klas van de basisschool uit één van de afgelegen dorpen in Wit-Rusland wordt samen met een lerares voor 2 maanden uitgenodigd in het huis. In het huis kunnen de kinderen slapen en les ontvangen, maar krijgen de kinderen vooral de gelegenheid om bij te komen, goede voeding en verzorging te ontvangen en sport en vernieuwend onderwijs te volgen. Zo wil Stichting Gichon deze kinderen voorbereiden op een hoopvolle toekomst met perspectief.

Contact

Stichting Napoleon 1812 
KvK nr. 52390462
Bankrek. 65.48.17.839
Mail: info@napoleon.gichon.nl

Secretariaat:
Leemhuisweg 8
7665 TA Albergen