Afdrukken
PDF

Koets en paarden

PAARDEN

De kernactiviteit van deze spannende koetstocht is 2300 km afleggen per paard en koets. Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van twee koetsen en vijf paarden. Ze moeten twee aan twee voor de koets en die ene is voor schrik en gevaar. Dat betekent dat hij als invaller wordt ingezet.

De paarden, genaamd: 'Lodewijk' - 'Napoleon' - 'Bon', 'Aparte' en 'Biuke' zijn dravers die niet snel genoeg meer zijn voor een wedstrijd. Maar deze paarden hebben, als zij gezond zijn, een sterk gestel en zijn prima in staat om 23 tot 30 dagen 40 a 50 km per dag te lopen. De paarden zijn speciaal voor deze reis aangekocht en ze zijn door een dierenartis gekeurd om onderweg geen problemen te krijgen.

Het is de bedoeling dat per dag 4 trajecten van 20 tot 25 km af worden gelegd, waarbij de vrachtwagen met trailer als stal en hotel de koets volgt. s ' Nachts wordt een plek gezocht waar de vrachtauto kan staan en waar de paarden in een weitje kunnen lopen. Het is namelijk heel goed voor die beestjes om 's nachts vrij rond te kunnen lopen. Daarvoor wordt tijdens de reis schrikdraad en afrasteringmateriaal meegenomen. De hoefijzers voor de paarden zijn op maat gemaakt en worden door de koetsiers zelf vervangen als de oude versleten zijn.

Het grens overschrijdend karakter geeft nogal wat problemen voor de paarden. Sedert enkele jaren zijn er Europese regels voor internationaal vervoer van dieren. De paarden zijn geregistreerd bij de Voedsel en Waren autoriteit en hebben een gezondheidsverklaring.

harry training_nwe_paardden_800x512 de 4_nwe_paarden_800x536

 

Crew Menu

Contact

Stichting Napoleon 1812 
KvK nr. 52390462
Bankrek. 65.48.17.839
Mail: info@napoleon.gichon.nl

Secretariaat:
Leemhuisweg 8
7665 TA Albergen